У Львівській області нова хвиля коронавірусу – різко зросла кількість інфікованих

У Львівській області нова хвиля коронавірусу – різко зросла кількість інфікованих

У Львівській області нова хвиля коронавірусу – різко зросла кількість інфікованих Фото: lviv.depo.ua

Події
13 серпня 2022 08:24
Автор: Юрій Богун

На Львівщині розпочалася нова хвиля коронавірусу. Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація. Збільшення кількості хворих фіксують впродовж останніх чотирьох тижнів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я адміністрації  Орест Чемерис,  ситуація залишається стабільною і контрольованою.

На сьогодні 134 пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні. Як правило, це пацієнти старшого віку, пацієнти, які мають важкі супутні захворювання. В основному госпіталізація спричинена тим, що ковід сприяв загостренню їхньої основної патології.

Окрім того, на стаціонарному лікуванні з коронавірусом перебуває семеро дітей. Їхній стан стабільний, середньої важкості.

Загалом на Львівщині пацієнтів із коронавірусом можуть лікувати 20 медичних закладів. Є достатнє забезпечення киснем та кисневими концентраторами.

Як зазначає Наталія Іванченко, керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я, на Львівщині вже розпочалася нова хвиля захворюваності на коронавірус.

За її словами, на початку тижня в області зафіксували 218 випадків захворювання. За останній тиждень спостерігається зростання кількості нових випадків на 30%.

Захворювання розповсюджується по території області нерівномірно. Найбільше хворих у Львівському, Дрогобицькому і Золочівському районах.

Нагадаємо, що у Європі виявили новий штам коронавірусу Омікрон ВА.5, який ще більше заразний ніж попередній штам ВА.2. На Львівщині випадків захворювання, викликаного новим штамом, наразі не фіксували. Проте вже дев’ять випадків виявили у Чернівецькій області, один – у Волинській. Новий штам характеризується легким і середнім перебігом хвороби.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах