Львівська область отримала 4 тисячі доз вакцини Janssen від коронавірусу

Львівська область отримала 4 тисячі доз вакцини Janssen від коронавірусу

Львівська область отримала 4 тисячі доз вакцини Janssen від коронавірусу Фото: Ted S.Warren/APImages

Події
22 серпня 2022 17:41

Львівська область отримала 4 тисячі доз векторної вакцини від COVID-19 Janssen (Jcovden) від компанії Johnson&Johnson в межах міжнародної ініціативи COVAX.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, дитячий фонд ООН UNICEF Ukraine доставив в Україну 100 тисяч доз цієї вакцини.

Вакцину розподілили та доставили у 21 область та місто Київ. Наприклад, Дніпропетровська область отримала 10 тисяч доз, Харківська – 6 тисяч, Чернівецька – 5 тисяч, Київська та Львівська – по 4 тисяч доз вакцини Janssen (Jcovden).

Зазначимо, що Janssen – це векторна вакцина, розроблена фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson&Johnson. Має торговельну назву Jcovden. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2 до +8 С. Призначена вона для людей віком від 18 років. В Україні для первинного курсу вакцинації вводять одну дозу.

World Health Organization Ukraine навчила понад 100 медичних працівників і тренерів з усіх регіонів для проведення подальших каскадних тренінгів з використання вказаної вакцини.
У МОЗ зазначили, що від початку повномасштабного вторгнення росії Україна отримує вакцини від коронавірусної хвороби тільки безкоштовно у межах COVAX – міжнародної ініціативи, яка сприяє доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн. Поставки від імені ініціативи продовжать.

Нагадаємо, у Львові продовжується вакцинальна кампанія проти коронавірусу. Центри масової вакцинації зараз не працюють, проте щепитися можна у пунктах, які розташовані у лікарнях і поліклініках. Таких локацій у Львові є 15. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах