Білий квиток: адвокат розповів про нюанси мобілізації

Білий квиток: адвокат розповів про нюанси мобілізації.

Білий квиток: адвокат розповів про нюанси мобілізації. Фото: oda.zt.gov.ua.

Події
25 серпня 2022 06:53

Власники "білих квитків" в умовах воєнного стану також можуть бути мобілізовані. Йдеться про "обмежено придатних" і "непридатних до військової служби в мирний час, обмежено придатних у воєнний". Про це розповів "Телеграфу" адвокат Дмитро Циплицький.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, від мобілізації звільняються тільки ті власники "білих квитків", у яких в ньому стоїть відмітка про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку.

Ступінь придатності і типи служби, за словами адвоката, визначають лікарі.

"Підкреслюю, що висновок про непридатність до військової служби має право зробити тільки відповідна військово-лікарська комісія. Жоден діагноз приватної клініки не може бути підставою для виключення особи з військового обліку. Таку довідку можна лише надати медикам ВВК в консультативних цілях, щоб спростити їм процес встановлення чіткого діагнозу", - повідомив Дмитро Циплицький.

Також він зазначив, що кожен призовник підлягає повноцінному медогляду хірургом, терапевтом, дерматологом, стоматологом, невропатологом, психіатром, офтальмологом, оториноларингологом, а за наявності медичних показань - додатково лікарями інших спеціальностей. Кожен лікар записує в картку висновок про придатність, тимчасової непридатності або повної непридатності до строкової військової служби.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах