У сквері Гідності знесли скандальну двоповерхову забудову

У сквері Гідності на Сихові зносять скандальний двоповерховий магазин

У сквері Гідності на Сихові зносять скандальний двоповерховий магазин Фото: city-adm.lviv.ua

Події
31 серпня 2022 15:33

На проспекті Червоної Калини, 109 демонтували двоповерхову тимчасову споруду, встановлену у сквері Гідності. Будова зведена із великих скляних панелей на необгородженому будмайданчику у зоні, відведеній під рекреацію. Комісія визнала її небезпечною для перехожих.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, дозвільні документи на зведення тимчасової споруди підприємець отримав через рішення судів.

«Сьогодні вранці на засідання комісії долучилися мешканці, керівництво школи та голова Сихівського району. Комісія ТЕБ і НС одноголосно підтримала рішення, щоб відімкнути усі мережі від цього об’єкту. Рішення по містобудівних умовах та загалом будь-які дозвільні документи отримані через рішення судів, що в принципі є абсурдним. Цей об’єкт несе шкоду, адже тут поруч знаходиться школа, і, відповідно, має має бути сквер, а не ця «халабуда», - розповів він.

У сквері Гідності на Сихові зносять скандальний двоповерховий магазинУ сквері Гідності на Сихові зносять скандальний двоповерховий магазин Фото: city-adm.lviv.ua

До тимчасової споруди також приїхав її власник, який намагався вчиняти тиск на працівників. На місці також були присутні представники поліції.

«Ми надали поліції усі необхідні документи і повідомили, що вчора  було скасовано усі містобудівні умови та обмеження, які раніше представник поновлював через рішення судів. На демонтаж споруди передбачено два дні. Нагадаю, що 100 метрів звідси розташована школа, і тому тут є пряма небезпека для дітей», - розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

У сквері Гідності на Сихові зносять скандальний двоповерховий магазинУ сквері Гідності на Сихові зносять скандальний двоповерховий магазин Фото: city-adm.lviv.ua

Відомо, що на адресу Сихівської адміністрації надходило багато звернень щодо цієї споруди, зокрема від керівництва школи №98 та батьків учнів. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах