Як сон впливає на нашу красу: факти, поради, мастхеви нічного догляду

Як сон впливає на нашу красу: факти, поради, мастхеви нічного догляду

Як сон впливає на нашу красу: факти, поради, мастхеви нічного догляду

Події
05 вересня 2022 12:36

Усім давно відомо, що хороший сон 一 це життєва необхідність для нашого здоров'я і хорошого самопочуття. Але чи впливає сон і його якість на нашу красу? Вранці після поганого відпочинку ми часто помічаємо темні кола під очима, набряки, тьмяність і в’ялість шкіри та багато іншого. Звісно, це все можна усунути завдяки якісній доглядовій косметиці, наприклад, бренду VICHY, представленому на EVA.UA. Проте варто знати про всі “підводні камені”, які приховує сон для нашої зовнішності.

Сон і краса: у чому зв’язок

Як сон впливає на нашу красу: факти, поради, мастхеви нічного догляду фото 1Як сон впливає на нашу красу: факти, поради, мастхеви нічного догляду фото 1

Хороший сон є одним із факторів, що впливають на нашу красу: якщо ми почуваємося добре 一 ми і виглядаємо краще, наша шкіра сяє і має рівний красивий тон. Зовнішність 一 це показник нашого здоров'я, саме тому, якщо ми достатньо спимо, ми створюємо хороші умови для красивої зовнішності.

Запобігання появі зморщок.

Під час сну шкіра виробляє колаген, який надає їй пружність, еластичність та запобігає появі зморщок. Також через недостатню кількість сну ми можемо відчувати сухість шкіри, що призводить до її передчасного старіння і дискомфорту.

Здоровий колір обличчя.

Під час сну покращується кровообіг у шкірі обличчя і прискорюється постачання мінералів і мікроелементів до клітин. Після якісного сну шкіра виглядає здоровою і свіжою. Якщо ж погано виспатися, колір обличчя буде сірим і тьмяним, шкіра буде в’ялою, а на обличчі більш за все будуть набряки і темні кола під очима.

Міцне волосся.

Тонке волосся, його ламкість і випадіння теж можуть бути наслідками недосипання. Волосяні фолікули отримують необхідні корисні речовини, вітаміни та мікроелементи з крові. Якщо сон поганий, то кровообіг погіршується. Це негативно впливає на стан волосся: воно стає слабким і схильним до випадіння.

Нормалізація ваги.

Через поганий сон може бути надлишкова вага. Причиною цього є гормон кортизон, який виділяється під час стресу і через нестачу сну. Кортизон підвищує рівень цукру та інсуліну в крові, призводить до того, що організм починає запасати жир. Тому якісний сон 一 запорука нормальної ваги.

Як спати, щоб залишатися молодою і красивою?

Як сон впливає на нашу красу: факти, поради, мастхеви нічного догляду фото 2 1Як сон впливає на нашу красу: факти, поради, мастхеви нічного догляду фото 2

Найбільш важливі процеси для шкіри відбуваються з 23:00 до 4:00 ранку, коли  мелатонін, гормон сну, досягає найбільшої концентрації і починає відновлення нашого організму. Тому необхідно засинати до 23:00 і спати не менше 7-8 годин. Але також важлива не тільки кількість, але і якість сну. Засинати потрібно у повній тиші і з виключеними будь-якими світловими пристроями. Рекомендують також не користуватися гаджетами і не дивитися телевізор за годину до сну.

Мастхеви нічного догляду

Уночі активно відбувається відновлення всіх клітин. Тому наша шкіра може взяти максимум корисних речовин із доглядових засобів.

  • Нічний догляд обов’язково потрібно розпочинати з очищення шкіри від забруднень і косметики. Можна використати гідрофільну олію, після чого очистити шкіру гелем чи пінкою для вмивання.
  • Потім рекомендують освіжити обличчя тоніком, це підвищить ефективність наступного етапу догляду.
  • Максимум два рази на тиждень перед сном можна використовувати маску для обличчя і один раз пілінг або скраб.
  • Потім рекомендують наносити масажними рухами нічний крем відповідного до типу шкіри (робити це необхідно за годину до сну, щоб весь крем ввібрався і не залишився на постільній білизні). Для максимальної ефективності перед кремом можна використати концентровану сироватку для обличчя. 
  • Не потрібно забувати також про догляд за тілом і волоссям. Після душу використовуйте живильний лосьйон або крем для тіла, а волосся ретельно розчешіть і нанесіть спеціальний спрей чи олію. Щоб ручки і ніжки теж були м’якими і доглянутими, необхідно нанести на ніч живильний крем.

Не забувайте, що повноцінний відпочинок і правильний догляд 一 головні атрибути краси.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах