Куди скаржитися на поганий звук сирен під час повітряної тривоги

Куди скаржитися на поганий звук сирен під час повітряної тривоги

Куди скаржитися на поганий звук сирен під час повітряної тривоги Фото: uainfo.org

Події
02 вересня 2022 13:00

Львів’яни скаржаться на поганий звук сирен під час повітряної тривоги. У деяких районах сирен майже або взагалі не чутно. Через це у Львові встановлять додаткові системи оповіщення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

У середу, 31 серпня, мешканці повідомляли про такі випадки на вулиці Зеленій (Старий Сихів), Пулюя, Чупринки, проспекті Чорновола, вулиці Шевченка.

Як повідомив  фахівець управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міськради Орест Соколовський, на території Львівської громади працює кілька видів систем оповіщення. Зокрема, встановлено 77 електромеханічних сирен, які працюють від інтернет-мережі. Також є 30 сучасних систем оповіщення. Крім того, про повітряну небезпеку чи відбій повідомляють через ІP-гучномовці, які керуються за допомогою ІP-боксів, пише Tvoemisto.tv.

За його словами, у населених пунктах сирени вмикають через комплекси місцевих автономних систем, які регулюються у ручному режимі. Разом з тим, про повітряну небезпеку мешканців інформують з мобільних установок гучномовців, наприклад на авто районних адміністрацій, комунальних підприємств.

 «Ми слідкуємо, коли сирени виходять з ладу. Тоді підрядна організація НВП «Галтехноком» працює над їх відновленням. Щоранку перевіряємо, чи всі системи справні. Наприклад, станом на нинішній ранок (1 вересня – ред.) лагодимо сирену у районі вул. Стрийської. Загалом ці 77 електромеханічних сирен ще з радянського часу, і вони можуть давати збій, особливо, якщо їх вмикають по декілька разів за добу. Часом сирени погано чути у будинках з металопластиковими вікнами. У разі проблеми ремонтуємо, якщо є можливість, замінюємо. Якщо певний район погано озвучується, відправляємо туди автомобіль з оповіщенням», – сказав Орест Соколовський.

Якщо людина отримує сповіщення на телефоні, але не чує сирен на вулиці, обов’язково слід телефонувати на «Гарячу лінію міста» 15-80 і повідомляти про це. Систему відразу намагаються відремонтувати.

У Львові цьогоріч суттєво збільшили кількість систем оповіщення, додав Орест Соколовський. Також у деяких районах, планують встановити додаткові сирени. Оскільки є вулиці, де сповіщення чути дуже глухо або зовсім немає сповіщення. Йдеться про Сихівський, в тому числі район Старого Сихова, вул. Зелена, та Личаківський – район Кривчиць, вул. Богданівська, вул. Старознесенська, вул. Новознесенська – райони.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах