У квартирі відомого львівського волонтера Святослава Літинського проводять обшук

У квартирі відомого львівського волонтера Святослава Літинського проводять обшук.

У квартирі відомого львівського волонтера Святослава Літинського проводять обшук. Фото: facebook.com/svyatoslav.litynskyy

Події
08 вересня 2022 10:39

У помешканні відомого львівського волонтера і громадського діяча Святослава Літинського проводять обшук. Про це повідомив сам Святослав Літинський. Ймовірно, обшук пов’язаний із загальною кампанією проти волонтерів, які забезпечують постачання автомобілів для потреб ЗСУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У квартирі відомого львівського волонтера Святослава Літинського проводять обшук.У квартирі відомого львівського волонтера Святослава Літинського проводять обшук. Фото: facebook.com/svyatoslav.litynskyy

«Близько 07:00 ранку подзвонили в двері. На запитання дружини хто там, відповіли, що прийшли вручати повістку. Дружина, звісно, відчинила двері, але виявилося, що немає ніякої повістки, а є ухвала суду про обшук», – розповів Святослав Літинський Zaxid.net.

За його словами, судячи з ухвали суду, обшук проводять у межах розслідування справи про продаж гуманітарної допомоги. 

За даними «Наших грошей. Львів», обшуки також тривають і в Назарія Островського, колеги Літинського. 

Відомо, що обшуки проводять київські поліцейські, без залучення львівських колег. Ухвалу про проведення обшуків видала ще 16 серпня слідча суддя Голосіївського районного суду Києва Вікторія Хоменко у рамках кримінального провадження ще від 24 червня 2022 року. 

Додамо, що з початку повномасштабного вторгнення Літинський разом з колегами за рахунок пожертв пересічних українців зміг передати на потреби ЗСУ понад 250 автомобілів. 

Доповнено: Дружину Святослава Літинського забрала "швидка". Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький прокоментував обшуки у помешканні відомого львівського волонтера Святослава Літинського. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах