У Львові десантнику встановили перший біонічний протез руки — відео

У Львові десантнику встановили перший біонічний протез руки — відео.

У Львові десантнику встановили перший біонічний протез руки — відео. Фото: city-adm.lviv.ua.

Події
16 вересня 2022 12:10

У Національному реабілітаційному центрі «Незламні» Першого медоб’єднання Львова встановили перший біонічний протез руки. Його отримав 33-річний десантник Михайло Юрчук. Захисник втратив руку та ногу навесні на Харківщині, а сьогодні знову може рухати пальцями. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Михайло пішов служити в 2016-му. У березні їх перекинули на Харківщину, під Ізюм. Якось зранку на них пішов танковий взвод росіян, 16 танків.

«Хлопець побіг діставати своїх. Не добіг. Підірвався. Ще до війни він вирішив – смерть краще за каліцтво. Тому, коли побачив, що немає руки і розтрощена нога, дістав гранату. Скористатися нею не дали побратими. До місця евакуації вони кількам кілометрів тягнули Мішу під обстрілами, ризикуючи життям. І він вирішив жити далі, жити так, щоб не соромно було перед побратимами, тими, хто його врятував», – розповіла директорка з розвитку Першого медоб'єднання Львова Ірина Заславець.

На протезування чекають сотні поранених війною українців, тому Національний центр реабілітації «Незламні» спільно з благодійною платформою dobro.ua розпочали благодійний проект «Протези для незламних», завдяки якому щонайменше півсотні українців отримають надсучасні біонічні протези. 

Тим, хто втратив верхню кінцівку, зазвичай встановлюють гаки або косметичні протези. Перші – для роботи, другі – щоб не привертати увагу. Проте справді якісним рішенням для таких людей є біонічний протез руки. Завдяки спеціальним сенсорам він може відтворювати звичні рухи. Людина напружує м’яз на ампутованій кінцівці – і кисть реагує.

У Львові десантнику встановили перший біонічний протез руки — відео.У Львові десантнику встановили перший біонічний протез руки — відео. Фото: city-adm.lviv.ua.

«Встановлення першого біонічного протезу – це ще один важливий крок до порятунку українців в Україні. Цього потребують сотні людей. Українські лікарі в українських лікарнях відновлять кожного українця, який постраждав від війни. Це мета, яку ми ставимо перед собою в Національному реабілітаційному центрі «Незламні». І ми до неї йдемо, щодня розвиваючи протезування, реконструктивну хірургію, ортопедію, систему реабілітації як фізичної, так і психологічної», – наголосив гендиректор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук.

Аби допомогти півсотні українців, потрібно зібрати 100 мільйонів гривень. Долучитись просто: потрібно перейти на сайт dobro.ua і натиснути кнопку «Підтримати». Ви можете самі вказати суму, якою підтримаєте проект.

Також можна відправити благодійну SMS, вартістю 20 грн на номер 88001.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах