До львівської лікарні потрапив чоловік у критичному стані через хворі зуби

До львівської лікарні потрапив чоловік у критичному стані через хворі зуби

До львівської лікарні потрапив чоловік у критичному стані через хворі зуби Фото: zaxid.net

Події
23 вересня 2022 14:05

Лікарі Львівської обласної клінічної лікарні врятували 44-річного мешканця Червонограда, якого привезли у критичному стані через інфекцію, спровоковану хворими зубами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Пана Василя привезли у кардіохрургічне відділення 22 серпня у критичному стані, з низьким тиском, гемоглобіном, задишкою, з серцевою і нирковою недостатністю. Йому провели операцію на серці і лікували понад місяць. Тепер чоловік може ходити і розмовляти, повідомляє zaxid.net.

Чоловік розповів, що проблеми почалися після того, як він видалив гнилі корені зубів, з якими ходив доволі довго.

«Спершу піднялася температура, але я не йшов до лікарів, збивав її таблетками. Це було наприкінці червня. Температура трималася десь тиждень, а потім впала і ніби все нормалізувалося. Та згодом піднялася знову. І я також не відразу звернувся до лікарів, але коли почали набрякати ноги, кровити, з’явилася задишка, тоді вже пішов до лікарні», – сказав чоловік.

За словами кардіохірургів, хворі зуби доволі часто є причиною інфекції на аортальному клапані. І не лише в Україні, а й у світі, тому радять ходити до стоматолога раз на півроку на профілактичний огляд.

Спершу Василя госпіталізували у лікарню Червонограда. Там лікарі і виявили інфекційний ендокардит. Інфекція уразила аортальний клапан і повністю роз’їла його, що спровокувало важку серцеву недостатність. Понад місяць лікування у місцевій лікарніне дало результату. Тоді його привезли на консультацію до кардіохірурга у Львові. Він сказав, що потрібно оперувати, видалити уражений інфекцією аортальний клан і на його місце вшити механічний аортальний протез.

За тиждень стан Василя різко погіршився. До Львова з Червонограда його привезли у критичному стані. За словами медиків, шанс вижити був мізерний. На той момент інфекція вразила і нирки, які перестали працювати. Тіло Василя набрякло і на ньому з’явився висип – стафілококове ураження шкіри. Ноги нагадували суцільну рану, шкіра тріскала і з ран витікала кровава рідина. Температура була стабільно висока.

Буквально за дев’ять днів стан хворого поліпшився. Він уже не був критично важкий. Та оперувати його все одно було дуже ризиковано, бо у Василя була ниркова недостатність, окрім того, був надто низький гемоглобін, але відкладати операцію далі вже не можна було. Після здачі контрольних аналізів чоловіка випишуть додому.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах