На Львівщині – спалах дифтерії

На Львівщині – спалах дифтерії.

На Львівщині – спалах дифтерії. Фото: Credits.

Події
28 вересня 2022 09:59

На Львівщині в одному з дитячих будинків-інтернатів, де також на утриманні перебувають люди, які мають інвалідність з дитинства, зареєстровано спалах дифтерії. Семеро підопічних інтернату госпіталізовано до Львівської обласної інфекційної лікарні. Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Під час планового профілактичного обстеження підопічних інтернату у 7 з них було виявлено ознаки початкової стадії дифтерії. Всі вони госпіталізовані до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні», – сказано у повідомленні.

Чи були вони вакциновані, наразі невідомо. Хворі різного віку – 15, 16, 30 років. У лікарні вони будуть щонайменше 10 днів. А тоді у них будуть брати повторні мазки/

Спеціалісти Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб відібрали матеріал для бактеріологічного обстеження у 165 контактних осіб. 

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що 27 вересня екстрено вакциновано більше ста дітей та дорослих цього закладу. Вакцинація відбувається за епідемічними показаннями для недопущення поширення інфекції серед мешканців інтернату. Львівщина має достатню кількість дифтерійного анатоксину, який за потребою буде застосований для лікування вихованців будинку-інтернату.

Нагадаємо, дифтерія — це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Для нього характерне місцеве фібринозне запалення (переважно слизових оболонок ротоглотки) та явища загальної інтоксикації з ураженням серцево-судинної та нервової систем, нирок. Уникнути тяжких наслідків дифтерії та спалаху цієї хвороби можна завдяки вакцинації від дифтерії.

Додамо, що за даними Zaxid.net, спалах дифтерії виявили у Роздільському дитячому будинку-інтернаті. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах