Польща спростувала популярний російський фейк про приєднання Львівської області

Польща спростувала популярний російський фейк про приєднання Львівської області.

Польща спростувала популярний російський фейк про приєднання Львівської області. Фото: Юрій Богун.

Події
29 вересня 2022 17:27

У Польщі спростували популярний російський фейк про приєднання Львівської області. Про це написав у Твіттері уповноважений уряду з інформаційної безпеки Республіки Польща Станіслав Жарин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Російська пропаганда продовжує свої інформаційні атаки на Польщу, повторюючи брехню про нібито плани польської влади напасти на Україну й анексувати західну частину України», - написав Станіслав Жарин.

За його словами, кремлівські пропагандистські ресурси поширюють історію з бюлетенями, нібито надрукованими польською Національною виборчою комісією (PKW) про приєднання Львівщини до Польщі.

Для підтвердження росіяни «намалювали» фотографії підроблених документів, які видають за бюлетені.

Польща спростувала популярний російський фейк про приєднання Львівської області.Польща спростувала популярний російський фейк про приєднання Львівської області. Фото: tvoemisto.tv

На аркуші паперу з печаткою PKW і гербом Польщі надруковано опитувальник про те, чи погоджуються мешканці Львівщини вийти зі складу України та ввійти у склад Респубілки Польща.

На думку польського урядовця, такі маніпуляції служать російській пропаганді для надання правдоподібності тезі про швидкий кінець української держави. 

«Уже багато тижнів Росія поширює брехню про те, що Польща загрожує Україні та хоче анексувати її землі. Польщу, згідно з російською пропагандою, потрібно розглядати як агресивну та небезпечну країну, яка ніколи не відмовлялася від свого прагнення повернути собі Львів та околиці. Росія навмисно маніпулює фактами та поширює неправдиві відомості, намагаючись створити ворожість між поляками та українцями», - зазначив Станіслав Жарин.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах