Під час відкриття ІТ Arena у Львові зібрали 2 млн гривень на навчання військових пілотів дронів

Під час відкриття ІТ Arena у Львові зібрали 2 млн гривень на навчання військових пілотів дронів.

Під час відкриття ІТ Arena у Львові зібрали 2 млн гривень на навчання військових пілотів дронів. Фото: lviv.vgorode.ua/Юрій Богун.

Події
01 жовтня 2022 10:34
Автор: Юрій Богун

У п'ятницю, 30 вересня, у Львові стартувала IT Arena 2022, під час якої обговорять, як тех-індустрія може підтримати країну в ці неспокійні часи, майбутньому військових технологій і кібератаки під час війни. Захід триватиме впродовж двох днів. За перші кілька годин після відкриття IT Arena 2022 учасники зібрали 2 мільйони гривень на навчання військових пілотів дронів. Читайте всі новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у ІТ Кластері, зібрані кошти на навчання пілотів БПЛА пожертвували у Благодійний фонд Сергія Притули, який передасть їх школі «Боривітер». Остання займається різноплановим навчанням військовослужбовців.

Загалом на навчання 4 тисяч військових до кінця року необхідно зібрати 8 мільйонів гривень.

«JustAnswer та Arizae Foundation передали Україні багато дронів. Так само, як США надають Україні HIMARS, ці кроки набагато ефективніші в поєднанні з високоякісним навчанням. Ми сподіваємося, що наша пожертва школі безпілотників "Боривітер" дозволить українським військовим краще розвідувати позиції ворога та врятувати багато життів» , – розповів гендиректор технологічної компанії Justanswer Енді Курціг.

Додамо, що головними спікерами IT Arena 2022 стануть: президент і СЕО Draganfly Кемерон Шелл, CEO Atlas Aerospace   Іван Толчинський, керівник Благодійного фонду Сергія Притули Сергій Притула і заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

Також в межах цьогорічної конференції відбувається змагання найкращих стартапів. Startup Competition надасть можливість молодим та перспективним тех-компаніям продемонструвати свої проєкти, випробувати бізнес-моделі, поспілкуватися з відомими підприємцями та інвесторами та позмагатися за призовий фонд у 53 тисячі доларів. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах