Щури у Львові: чому їх так багато та як позбутися гризунів

Щури у Львові: чому їх так багато та як позбутися гризунів.

Щури у Львові: чому їх так багато та як позбутися гризунів. Фото: exvet.com.ua.

Події
04 жовтня 2022 07:55

З настанням осені у Львові мешканці дедалі більше скаржаться на щурів. Про гризунів, яких помічають, то тут, то там, львів'яни періодично пишуть у соцмережах. Чи загрожує місту Лева нашестя щурів, і як захиститися розповідає VG Львів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як пояснив директор обласного комунального підприємства "Профілактична дезінфекція" Роман Добуш, міграція гризунів для осені — типове явище. Щури повертаються до міста на зимівлю. Через це може здаватися, що їх побільшало, але насправді вони просто стали частіше потрапляти на очі.

"Щороку, попри різні погодні умови, навесні гризуни покидають приміщення, де вони зимували, та рухаються за місто у пошуках їжі. Водночас восени, коли холодає, вони повертаються на зимівлю та шукають собі житло. Через це зараз вони більше потрапляють на очі", — розповів lviv.media Роман Добуш.

Коли щури повертаються, дже важливо проводити у підвалах дератизацію — комплекс заходів, що допоможе знищити гризунів та захистити від них житло. Нею у Львові займаються понад 10 приватних фірм.

"Щури доволі організовані тварини та мають своїх так званих "розвідників", які приходять на об’єкти, і якщо там є отрута, поїдають її. Вони також інформують своїх родичів, що там небезпечно, та найближчі 3-4 місяці не повертаються до об’єкта. Тож дератизацію потрібно проводити постійно", — додає Роман Добуш.

У тих місцях, де є загроза появи щурів, отрута має лежати весь час. Тим більше, що зараз це зробити неважко — є спеціальні, захищені від доступу дітей та тварин контейнери, у яких отрута може зберігатися довгий час, її лише необхідно буде поновлювати. Встановити такі контейнери можуть підприємства, які займаються дератизацією.

Окрім того, за словами Романа Добуша, не менш важливою для захисту від гризунів є профілактика. Варто усувати будь-які шляхи попадання гризунів у приміщення, тобто забивати усі дірки та щілини у підвалах, а також слідкувати, щоб двері зачинялися максимально щільно.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах