Планшетні комп'ютери продовжують користуватися підвищеним попитом

Планшетні комп'ютери продовжують користуватися підвищеним попитом.

Планшетні комп'ютери продовжують користуватися підвищеним попитом. Фото: unsplash.com.

Події
03 жовтня 2022 16:11

Перший електронний планшет був представлений у 2001 році, одразу викликавши непідробний інтерес у фанатів інноваційних електронних новинок. Проте, минуло чимало часу, перш ніж у цьому сегменті відбулася справжня революція, пов'язана з появою 27 січня 2010 легендарної розробки iPad. Хоча варто відзначити, що у 2006 році переносний плоский комп'ютер R2H ASUS став визнаним лідером з продажу. Але серйозних якісних переваг ця, досить успішна модель, користувачу не надала, хоч і вважалася передовим мобільним пристроєм того часу.

Зараз цей ринок переживає період перенасичення, яке мало негативно позначитися на попиті. Проте сьогодні купити планшет останнього покоління прагне достатньо велика аудиторія покупців, яка відвикла від настільних версій ПК. Хто ж сьогодні найохочіше купує такі вироби?

  • це, перш за все, «хронічні» мандрівники та блогери, які в ручному режимі набирають досить багато тексту в різноманітних поїздках;
  • добре розкуповуються планшети програмістами, які створюють електронні ігри для мобільних телефонів;
  • і, нарешті, основними користувачами таких інтелектуальних «іграшок» є діти віком 10-12 років, які вважають за краще знайомитися з можливостями сучасної електроніки через ігрові форми.

Сьогодні знамениті «айпади» почали сильно поступатися продукцією провідних південнокорейських і китайських виробників. І головною конкурентною перевагою азіатських планшетів стала доступніша ціна. Такі відомі бренди, як Samsung і Huawei, серйозно потіснили «яблучників», випустивши на ринок вражаючу лінійку недорогих і продуктивних гаджетів. Експерти вважають, що саме ці компанії в найближчому майбутньому захоплять більшу частину перспективної ринкової ніші.

Що стосується операційної системи, то і в цьому секторі лідирують програмні платформи Android, що пропонують користувачеві високу продуктивність апаратної частини та пристойну швидкість завантаження файлів. Наявність великої колекції платних та безкоштовних додатків, що працюють у рамках цієї системи, суттєво підвищує популярність планшетів-андроїдів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах