В Україні з 7 жовтня в автобусах і таксі заборонили вмикати музику та відео

В Україні з 7 жовтня в автобусах і таксі заборонили вмикати музику та відео.

В Україні з 7 жовтня в автобусах і таксі заборонили вмикати музику та відео. Фото: unsplash.com

Події
07 жовтня 2022 14:42

З сьогоднішнього дня, 7 жовтня, в Україні заборонили вмикати аудіо та відео в автобусах та таксі.

Тепер у громадському транспорті під забороною "акустичне насильство". Так, в салоні не можна вмикати музику, фільми та інші звукові сигнали, якщо це прямо не стосується інформації про поїздку. Поки що заборона стосується міських, приміських, міжміських маршрутів автобусів і таксі. Для інших видів транспорту закон ще опрацьовують.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відповідний Закон України № 2310-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора" було ухвалено депутатами Верховної Ради 19 червня 2022 року.

Відтворювати звук можна лише в кількох випадках: якщо він транслюється в індивідуальні навушники пасажирів або за згодою всіх пасажирів лише під час нерегулярних перевезень.

Пояснюється це тим, що раніше часто під час поїздок пасажири змушені були слухати те, що вмикає водій. Саме тому це назвали "акустичним насильством".

Заборона поширюється не лише на водіїв, а й на пасажирів, які вмикають аудіо або відео на весь салон. У такому разі водій має право навіть висадити порушника.

Про порушення з боку водія можна повідомити керівництво компанії-перевізника, а також відповідального за транспорт в органах місцевої влади.

За порушення закону до водія можуть застосувати дисциплінарні стягнення, а перевізника не допустити до конкурсів на перевезення.

Крім того, цей закон забороняє публічне відтворення фонограм, відеограм або кліпів російських співаків.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах