За дев’ять місяців цього року мешканки Львова народили 4500 дітей

За дев’ять місяців цього року мешканки Львова народили 4500 дітей

За дев’ять місяців цього року мешканки Львова народили 4500 дітей Фото: city-adm.lviv.ua

Події
18 жовтня 2022 09:15
Автор: Юрій Богун

Від початку 2022 року львів’янки та переселенки у Львові народили 4500 малюків. Про це повідомили у Львівській міській раді. Читайте всі новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дітки з’явилися на світ у п’ятьох медичних закладах: міському пологовому будинку №1, пологових відділеннях 3-ї міської та клінічної обласної лікарень, Перинатальному центрі та дитячій лікарні святого Миколая.

Так, у дитячій лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова за перші дев’ять місяців у мешканок міста народилось 72 дитини, з них у внутрішньо переселених мам – 11. У пологовому будинку №1 та пологовому відділенні 3-ї міської клінічної лікарні Третього медичного об’єднання цього року з’явилось на світ 2917 маленьких львів’ян, з них  у внутрішньо переселених матусь – 318.

В пологовому відділення Львівської обласної клінічної лікарні за перші дев’ять місяців цього року народилось 235 львів’ян, а у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі – 1276.

«Варто зауважити, що через війну частина вагітних львів’янок виїхали з міста, зокрема за кордон, тож народжували за місцем свого теперішнього перебування. Але попри війну, життя в нашому місті не лише продовжується, але й з’являється нове», – зазначила керівниця Центру здоров’я та медичної статистики Львова Ольга Романишин.

До слова, із 4500 новонароджених – 2295 хлопчиків (51% від загальної кількості) та 2205 дівчаток (49% від загальної кількості). 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах