Львів’ян застерігають про активізацію шахраїв

Львів’ян застерігають про шахраїв

Львів’ян застерігають про шахраїв Фото: shutterstock

Події
18 жовтня 2022 13:55

Протягом минулої доби поліцейські зареєстрували кілька випадків шахрайства з банківськими картками. Троє жінок потрапили на гачок телефонних аферистів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

До поліції звернулася 65-річна мешканка Стрия та розповіла, щодо неї зателефонувала невідома особа, назвалася працівником служби безпеки банку та заволоділа особистими даними заявниці. Після цього з карти потерпілої було зняті всі кошти у сумі понад 6 тисяч гривень.

Таким самим чином потерпіла від шахрайських дій 30-річна жителька селища Івано-Франкове. Їй зателефонувала невідома особа, яка назвалася працівником банку, та, дізнавшись необхідні дані, заволоділа коштами з картки у сумі майже 4 тисячі гривень.

Також до поліції надійшло повідомлення від 41-річної мешканки міста Турка, в якої невідома особа шахрайським способом заволоділа коштами з банківської кредитної карти у сумі майже 9,5 тисяч гривень.

Закон у таких випадках передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років.
Поліцейські застерігають: щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картками, у жодному разі не надавайте свої персональні дані, номер та строк дії банківської картки, PIN-код, CVV2/CVC2 коди, паролі до Інтернет-банкінгу, кодове слово або іншу інформацію невідомим особам, навіть якщо вони називаються співробітниками банку. Пам’ятайте: працівники банку ніколи не телефонують і не вимагають інформацію по банківському рахунку чи картці.

Також не відповідайте на СМС-повідомлення, надіслані нібито від банку, в яких вас просять надати персональну інформацію. Таким чином зловмисники отримують доступ до банківських рахунків, звідки знімають усі ваші заощадження, перераховуючи їх на підконтрольні банківські рахунки.

У разі отримання дзвінків чи СМС-повідомлень поліцейські радять зателефонувати до банківської установи (номер гарячої лінії вказаний на вашій картці чи на офіційних сайтах банків), а також негайно звернутися до поліції. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах