Скандал: на весіллі у Львові Вєрка Сердючка співала пісні російською мовою — відео

Скандал: на весіллі у Львові Вєрка Сердючка співала пісні російською мовою — відео.

Скандал: на весіллі у Львові Вєрка Сердючка співала пісні російською мовою — відео. Фото: wz.lviv.ua.

Події
23 жовтня 2022 16:32

Під час весілля у ресторані "Kilinski" у Львові, на якому Вєрка Сердючка співала російською мовою, розгорівся гучний скандал, адже у місті діє рішення обласної ради, яке забороняє використання культурного продукту мовою окупанта. Голова депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета заявив, що звернеться у Нацполіцію, аби винних оштрафували.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ресторані французької кухні "Kilinski", що у Стрийському парку Львова, у суботу, 22 жовтня, гучно відгуляли весілля, для гостей виступала Вєрка Сердючка (сценічний псевдонім Андрія Данилка). Зі своїм гуртом популярна українська провідниця виконувала свої російськомовні хіти. Співала, зокрема, таке: «Он бы подошел, я бы отвернулась, он бы приставал ко мне, я б ушла»… Відповідне відео зняли й виклали у мережу гості весілля, через що виник неабиякий скандал, пише Високий Замок. 

Менеджер з бронювання весіль та корпоративів ресторану "Kilinski" Михайло, до якого звернулися за коментарем журналісти, заявив, що вперше чує про "російськомовний репертуар" у закладі.

А ось голова депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета заявив, що шокований, бо на восьмому місяці війни такі речі у Львові мали би бути неможливими.

«Шокований, що це відбувається у Львові. У Львові діє рішення обласної ради, яке забороняє використання російськомовного культурного продукту. Це рішення обов’язкове до виконання. Комісія проводила роз’яснювальні рейди по ресторанах, клубах, закладах харчування», — сказав Святослав Шеремета.

Він запевнив, що буде звернення від депутатів у Національну поліцію, щоб скласти акт про порушення. Штраф визначить суд.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах