Золочівський замок, пошкоджений ракетним ударом, відреставрували

Золочівський замок, пошкоджений ракетним ударом, відреставрували.

Золочівський замок, пошкоджений ракетним ударом, відреставрували. Фото: ukraine-is.com.

Події
09 листопада 2022 17:08

У Золочівському замку на Львівщині відреставрували надбрамний корпус, пошкоджений вибуховою хвилею від ракети, яку збили над містом 14 червня. Як повідомила Львівська національна галерея мистецтв, внаслідок ракетного удару було пошкоджено підшивку даху і стелі, дерев’яні рами вікон і дверей, вибито скло, порушено вузли кріплення конструктивних елементів та тимчасове покриття даху над вежею, облущився тиньк на фасаді та штукатурка на площі 350 метрів квадратних. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Золочівський замок, пошкоджений ракетним ударом, відреставрували Золочівський замок, пошкоджений ракетним ударом, відреставрували

«Після проведення обстеження пошкоджених об’єктів спільно з працівниками проектної організації, адміністрація галереї розробила ряд заходів із відновлення в частині пошкодження конструкцій та елементів комплексу будівель. Станом на сьогодні всі заплановані ремонтні роботи завершено», – повідомили в Галереї мистецтв. 

Нагадаємо, 14 червня російські військові завдали ракетної атаки по Львівщині. Сили ППО збили крилату ракету над Золочевом, її уламки впали на територію місцевого цегельного заводу. Найбільше постраждало приміщення заводу, приватні будинки, шестеро людей отримали поранення.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах