У темний час доби у Львові суттєво збільшилася кількість ДТП із пішоходами

У темний час доби у Львові суттєво збільшилася кількість ДТП із пішоходами.

У темний час доби у Львові суттєво збільшилася кількість ДТП із пішоходами. Фото: facebook.com/lvivpolice

Події
18 листопада 2022 09:22

У Львові суттэво зросла кількість ДТП із пішоходами у темний час доби. Про це повідомив завідувач ПС № 1 станції «Львів» Львівського Обласного Центру Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф Ігор Матвіїв.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Останнім часом дуже побільшало автомобільного транспорту на дорогах. Зважаючи на сезонність, коли сутінки настають доволі рано, віялові відключення електроенергії, а подекуди взагалі відсутність світла — як от після ракетних обстрілів росіян, — ризики потрапити під колеса чи вчинити ДТП зростають в рази», — розповів Ігор Матвіїв.

Ігор Матвіїв.Ігор Матвіїв. Фото: facebook.com/Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф

Найбільш характерні травми при зіткненні з автомобілем — це поєднання черепно-мозкових травм із переломами/забоями верхніх і нижніх кінцівок (майже 100 %). Також часті травми грудної клітки та черевної порожнини, не виключені. А ще — травми тазу.

Важкість травми, за словами Матвіїва, залежить від швидкості руху автомобіля. У місті, як відомо, діють обмеження швидкості до 50 кілометрів за годину, і кожне зростання швидкості автомобіля бодай на 10 кілометрів на годину призводить до важчого травмування пішохода з ризиками не тільки інвалідизації, а й летального наслідку.

Якщо брати місто, то частіше ДТП стаються там, де відсутні регульовані і нерегульовані пішоходні переходи, тобто де пішоходи перебігають дорогу з інтенсивним рухом.

«Для уникнення таких інцидентів потрібно дотримуватись правил дорожнього руху, переходити (не перебігати) дорогу в дозволених для пішоходів місцях, перед тим, як ступити на дорожнє полотно, переконатися в безпечності даного переходу. Потрібно мати світловідбиваючі елементи на одязі, а також на ранцях у школярів, щоб водії бачили пішохода. Водіям слід дотримуватися швидкісного режиму руху», — зазначив Ігор Матвіїв.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах