У Львові 70% споживачів залишаються без електроенергії, коли з’явиться

У Львові 70% споживачів залишаються без електроенергії, коли з’явиться

У Львові 70% споживачів залишаються без електроенергії, коли з’явиться Фото: city-adm.lviv.ua

Події
24 листопада 2022 17:31
Автор: Юрій Богун

Після вчорашніх обстрілів частина об’єктів критичної інфраструктури Львова не працює. Як повідомила на брифінгу Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За її словами, станом на зараз на 100% подається вода, тепло і гаряча вода. Натомість через проблеми в роботі електромережі, лише 30% міста отримує електроенергію. Відтак працює лише 20% електротранспорту і світлофорів.

В основному електрику мають об’єкти, які забезпечують життєдіяльність міста. ТЕЦ-1 і ТЕЦ-2 працюють, подають тепло і гарячу воду.

Школи і садочки працюють у звичному режимі. У разі, якщо 24 години не буде світла, освітні заклади перейдуть на інший режим роботи. Зараз у Львові також працює 18 пунктів обігріву.

За її словами, якщо у місті немає світла, то водопостачання здійснюється завдяки роботі генераторів. Через це вода може подаватися лише до нижніх поверхів будинку. Натомість у підвалах багатоповерхових будинків облаштовано крани, з яких можна набрати води.

Як пояснив Роман Іванців, технічний директор ПАТ «Львівобленерго», через дефіцит напруги в загальній мережі, станом на зараз у Львівській області споживання електроенергії становить лише 25% від запланованого. Відтак електропостачання першочергово подається до об’єктів критичної інфраструктури. А кожні 4 години будуть змінювати споживачів, до яких подають електрику.

Електроенергія з’явиться після завершення ремонтних робіт і після відновлення лімітів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах