Синопткиня потішила прогнозом погоди у Львові та на заході України у грудні

Синопткиня потішила прогнозом погоди у Львові та на заході України у грудні.

Синопткиня потішила прогнозом погоди у Львові та на заході України у грудні. Фото: city-adm.lviv.ua

Події
01 грудня 2022 06:46

Погода у Львові та на заході України у грудні 2022 року буде досить теплою та без снігопадів. Середньомісячна температура буде на 1-1,5 градуса вищою за кліматичну норму, опади очікуються в межах норми. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З 1 до 5 грудня ну Львівській області очікується хмарна погода, без істотних опадів. Лише 2 грудня вдень можливий невеликий мокрий сніг. Вночі та вранці можливі слабкі тумани, на дорогах ожеледиця. Нічні температури становитимуть в межах 0-5 морозу, денні 0-5 тепла. Трошки потепліє 4-5 грудня – вночі буде від -4 до +1°C, а вдень 1-6 °C тепла.

«Температури як для початку зими будуть досить комфортні. Нічні температури – легенький мінус, денні температури – легенький плюс. При проясненнях – до 5-6° тепла. Очікується невеликий мокрий сніг, дощ. Утворення снігового покриву не очікуємо. Так само не очікуємо інтенсивних опадів. Початок грудня більше нагадуватиме листопадову погоду, ніж зимову. Чогось незвичного не прогнозуємо», – розповіла Zaxid.net синоптикиня Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

За її словами, після 15-16 грудня можливе нетривале похолодання.

Додамо, що за весь період спостережень найхолодніший грудень на Львівщині був у 1961 та 1975 роках. Тоді був зафіксований абсолютний мінімум – 25-31° морозу на рівнині. У Турці 37,4 морозу було зафіксовано 1896 році. Найтепліший грудень був у 1989 році – абсолютний максимум температури склав 14-19° тепла. У Славському було зафіксовано 14,6° тепла у 2009 році.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах