Захворюваність на грип у Львівській області перевищила епідемічний поріг

Захворюваність на грип у Львівській області перевищила епідемічний поріг

Захворюваність на грип у Львівській області перевищила епідемічний поріг Фото: unsplash.com

Події
05 грудня 2022 09:21

Протягом тижня, з 28 листопада до 4 грудня, на Львівщині зафіксували 12 903 випадки гострих распіраторних вірусних інфекцій. Захворюваність на грип на 18,6% перевищила епідемічний поріг. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили у Львівському обласному центрі контрою і профілактики хвороб МОЗ, наразі показник захворюваності - 514,7 на 100 000 населення, при епідемічному порозі – 434,07. На Львівщині вже підтверджені 524 випадки грипу А і три випадки грипу В.

Відповідно до звітів закладів охорони здоров'я вакциновано проти грипу у Львівській області 2177 осіб. Найбільш уразливими до грипу є діти до 5 років, вагітні, люди з цукровим діабетом, ожирінням, з порушенням дихальної або серцево-судинної системи. Серед симптомів варто відзначити підвищення температури тіла, головний біль, нудоту та ломоту м’язів. Перебіг хвороби нагадує Covid-19.

«Люди звертаються зі скаргами на підвищення температури тіла, біль голови, сухий кашель, біль в м’язах. Чи подібний перебіг на коронавірус? Так. Але лабораторна діагностика допомагає точно встановити діагноз», –  розповіла Tvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко-Тімко.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах