У "Укренерго" пояснили причини нових аварійних відключень світла

У "Укренерго" пояснили причини нових аварійних відключень світла

У "Укренерго" пояснили причини нових аварійних відключень світла фото: Pixabay

Події
09 грудня 2022 15:38
Автор: Юлия Булыга

Українські енергетики долають наслідки восьми хвиль ракетних ударів армії РФ по об’єктам генерації та  енергетичної інфраструктури. На ранок 9 грудня ситуація в енергосистемі України залишалася складною, але контрольованою. Споживачів попереджають, що дефіцит потужності в енергосистемі все ще є значним.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомили в пресслужбі НЕК "Укренерго".

Наразі в Україні частково пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції, а Запорізька АЕС знаходиться під контролем окупантів РФ. Через це станція не видає електроенергію в мережу, що суттєво впливає на обсяги енергії, на які можуть розраховувати українці. Труднощів також додає негода: через зледеніння дротів та дощ зі снігом на мережах стаються аварії, ускладнються ремонтні роботи.

На щастя, сьогодні резервними схемами вдалося заживити споживачів Одеської області. Проте енергетики кажуть, що у південних областях зберігаються значні обмеження споживання через суттєвий обсяг пошкоджень у мережі.

На Київщині також непроста ситуація. В регіоні значний дефіцит, особливо на лівобережжі.

У Донецькій, Харківській та Херсонській областях через постійні обстріли енергетичної інфраструктури фахівці не встигають відновлювати пошкоджені об'єкти. Наразі у цих регіонах чи не найскладніша ситуація з електрикою.

Зранку усі обленерго отримали ліміти споживання електроенергії. У кількох областях споживання енергії сильно зросло, тому енергетики запровадили аварійні відключення. Наразі у компанії не можуть прогнозувати суттєвого покращення ситуації у вихідні, 10-11 грудня.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах