Обшуки у церквах УПЦ МП у Львові: що знайшла СБУ

Обшуки у церквах УПЦ МП у Львові: що знайшла СБУ.

Обшуки у церквах УПЦ МП у Львові: що знайшла СБУ. Фото: facebook.com/Управління СБ України у Львівській області

Події
14 грудня 2022 22:06

СБУ повідомила результати сьогоднішніх обшуків у церквах УПЦ МП у Львові. На території Львівської єпархії виявила антиукраїнську літературу та документи щодо сприяння мобілізації в Росії. Обшуки відбулися у Свято-Георгіївському кафедральному соборі УПЦ у центрі Львова та ще в чотирьох церквах Московського патріархату у Львові та в області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«На території єпархії виявлено антиукраїнську літературу російського видавництва, яка нівелює духовне значення української церкви та пропагує міжконфесійну ворожнечу», – повідомили в СБУ Львівщини за підсумками обшуків.

За даними Zaxid.net, у бухгалтерському приміщенні Львівської єпархії виявили машинку для підрахунку грошей. Всі вилучені речі скерували на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій.

Під час огляду робочих кабінетів та особистих речей отців єпархії також знайшли: фото документу щодо сприяння мобілізації російських громадян - «об обеспечении взаимодействия с военными комиссариатами РФ»; скрін переписки зі звинуваченням натівців у війні в Україні; паспорт громадянина України, який фізично вже кілька років не перебуває на території єпархії (його доля невідома) і його розписки щодо повернення боргових зобов’язань.

Нагадаємо, що у середу, 14 грудня, СБУ проводить обшуки в Свято-Георгіївському кафедральному соборі УПЦ Московського патріархату у Львові. Про це повідомив заступник голови Львівської облради Юрій Холод. Також проводилися обшуки у Свято-Троїцькому храмі УПЦ МП на вулиці Антоновича, 100 у Львові та в трьох осередках УПЦ МП в області – притулку для обездолених у Дрогобичі, церкві Покрову Пресвятої Богородиці у Бориславі, Храмі преподобного Амфілохія Почаївського у Мостиськах.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах