На Львівщині облаштували додаткових 200 місць для переселенців – фото

На Львівщині облаштували додаткових 200 місць для переселенців

На Львівщині облаштували додаткових 200 місць для переселенців Фото: loda.gov.ua

Події
23 грудня 2022 16:51

На Львівщині створили дві сотні додаткових місць для вимушених переселенців. У Новороздільському політехнічному фаховому коледжі облаштували 50 кімнат.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

У Новороздільській територіальній громаді лише зареєстрованих проживає понад 2,4 тисячі ВПО. Частина вимушених переселенців мешкає у діючому гуртожитку Новороздільського політехнічного фахового коледжу. Та через велику кількість переміщених осіб виникла потреба у додаткових місцях. Відтак, розпочали ремонт гуртожитку.

На Львівщині облаштували додаткових 200 місць для переселенцівНа Львівщині облаштували додаткових 200 місць для переселенців Фото: loda.gov.ua

«Сьогодні на Львівщині мешкає лише офіційно зареєстрованих понад чверть мільйона переселенців. Тому одним із наших завдань є створення для них комфортних умов проживання. Одним із шляхів – є ремонт приміщень гуртожитків навчальних закладів, які до цього не використовувались», - зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Загалом на проведення ремонтних робіт у поточному році скерували 15,2 млн грн: 12,7 млн грн – обласний бюджет, 2,5 млн грн - кошти Малопольського воєводства Республіки Польща.

На Львівщині облаштували додаткових 200 місць для переселенцівНа Львівщині облаштували додаткових 200 місць для переселенців Фото: loda.gov.ua

Тут провели капітальний ремонт м’якої покрівлі з заміною віконних блоків всієї будівлі, а також поточний ремонт 4 та 5 поверхів (внутрішні оздоблювальні роботи, заміна системи водопостачання та водовідведення, електропостачання, опалення та дверних блоків, облаштування санвузлів, душових та кухонь, закупівля та монтаж обладнання).

Разом з тим, за фінансування Норвезьської ради з питань біженців на 1-му поверсі будівлі тривають роботи  по облаштуванню двох душових кімнат з роздягальнями, душової та санвузла для осіб з особливими потребами, пральної кімнати.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах