Реанімували при світлі ліхтарика: у Новояворівську медики врятували чоловіка, який вдавився шашликом

Реанімували при світлі ліхтарика: у Новояворівську медики врятували чоловіка, який вдавився шашликом.

Реанімували при світлі ліхтарика: у Новояворівську медики врятували чоловіка, який вдавився шашликом. Фото: tsn.ua.

Події
03 сiчня 2023 14:47

Медики Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф реанімували чоловіка, який вдавився шматком шашлика. Інцидент стався у Новояворівську під Новий рік. Чоловік із колегами після закінчення робочого дня вирішили «провести 2022-й». 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповіли лікарка Тетяна Мальчин і фельдшерка Іванна Серафим, «швидку» викликали колеги пацієнта, коли той закашлявся, вийшов з приміщення і впав, а спроби самостійно надати йому допомогу були безуспішними.

Інцидент стався під час знеструмлення. Тож медикам, які прибули на місце виклику, довелося працювати із чоловіком, який не дихав і був без свідомості, при світлі ліхтарика.

Медики застосували прийом Геймліха: 5 ударів між лопатками і 5 натискань на живіт між пупком й мечоподібним відростком. Це допомогло забрати залишки їжі, але пацієнт знову втратив свідомість, а його серце зупинилося.

«Проводимо серцево-легеневу реанімацію, на дефібриляторі безпульсова електрична активність. Діємо за протоколом. Через 2-3 цикли нам вдається відновити серцеву діяльність, проте якась хвиля часу – і пацієнт знову дає зупинку», – згадує Тетяна Мальчин.

Після чергового реанімаційного циклу стан пацієнта все ж стабілізувався, серцевий ритм відновився і його відвезли в реанімаційне відділення Новояворівської лікарні.

Лікарка Тетяна Мальчин наголошує, що в таких випадках до приїзду «швидкої» життя потерпілому можуть врятувати базові знання з домедичної допомоги – поки медики їхали, колеги чоловіка здійснювали удари між лопатки і натискання на живіт.

Лікарка Тетяна Мальчин і фельдшерка Іванна Серафим.Лікарка Тетяна Мальчин і фельдшерка Іванна Серафим. Фото: facebook.com/emergency.lviv

і

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах