У селі біля Трускавця виявили сказ

У селі біля Трускавця виявили сказ.

У селі біля Трускавця виявили сказ. Фото: purina.

Події
10 сiчня 2023 15:25

У селі біля курортного Трускавця Львівської області зафіксували випадок сказу у домашньої собаки. Тварину вкусила скажена лисиця, після чого собака помер. На території села Доброгостів ввели карантин на два місяці, щоб хвороба не поширилась далі. Про це повідомили у Дрогобицькій районній військовій адміністрації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Випадок стався на початку року у селі Доброгостів. Тварина напередодні контактувала з дикою лисицею та від отриманого укусу померла. 5 січня лабораторний аналіз підтвердив сказ у померлого собаки.

У зв'язку зі випадком сказу у Доброгостові вирішили ввести карантин, який триватиме два місяці. Зараз в зоні карантинних обмежень проводиться вимушена імунізація сприйнятливих до сказу тварин.

Нагадаємо, що сказ - дуже небезпечне вірусне захворювання домашніх і диких тварин, людини. Основним джерелом збудника інфекції є хворі дикі тварини (лисиці, вовки, песці, єнотовидні собаки, гризуни). Сказ передається у результаті укусу людини хворою твариною або в результаті потрапляння її слини на ранки, подряпини чи слизові оболонки. Інкубаційний період хвороби триває від 1 до 3 місяців. 

Додамо, що за п'ять років у Дрогобицькому районі зареєстровано 13 випадків захворювання тварин на сказ.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах