Львів’ян і туристів застерігають про небезпеку зсуву в парку "Знесіння"

Львів’ян і туристів застерігають про небезпеку зсуву на горі Лева

Львів’ян і туристів застерігають про небезпеку зсуву на горі Лева Фото: tvoemisto.tv

Події
11 сiчня 2023 18:03

У парку «Знесіння» спостерігають зсувонебезпечні схили на горі Лева. Відвідувачів закликають пересуватись лише ознакованим маршрутом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як інформують в адміністрації регіонально-ландшафтного парку «Знесіння», у ході проведення інженерно-геодезичних досліджень було виявлено, що частина схилів гори Лева у парку є зсувонебезпечними.

«Згідно з результатами інженерно-геодезичних вишукувань на горі Лева у 2022 році, частина схилів гори є зсувонебезпечними. Тому працівники парку, на основі наукових рекомендацій, закривають стежки на цій території. Єдиним безпечним маршрутом підйому на вершину гори Лева є стежка зі східцями з вулиці Довбуша. Підйом на вершину іншими стежками є небезпечним для відвідувачів і для стану довкілля, про що попереджають встановлені інформаційні знаки», – наголошують у РЛП «Знесіння».

Фото: city-adm.lviv.uaФото: city-adm.lviv.ua

На особливо небезпечних і закритих від відвідування схилах заплановано проводити протиерозійні заходи з використанням природних матеріалів.

Також у парку попереджають про неприпустимість використання транспортних засобів, у тому числі й велосипедів, на горі Лева, оскільки вони порушують нестабільний ґрунтовий покрив схилів і сприяють інтенсифікації ерозійних та зсувних процесів. У разі використання транспортних засобів на схилах гори викликатимуть на місце правоохоронні органи.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах