Львівську лікарку оштрафували за їзду під наркотиками

Львівську лікарку оштрафували за їзду під наркотиками

Львівську лікарку оштрафували за їзду під наркотиками Фото: facebook.com/lvivpolice

Події
12 сiчня 2023 12:39

У Львові суд оштрафував та позбавив прав львівську лікарку акушер-гінекологиню Антоніну Чурікову за їзду під наркотиками. Вона має сплатити 17 тисяч гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як вказано у постанові суду від 9 січня 2023 року, наприкінці жовтня 2022 року Антоніну Чурікову зупинили за кермом BMW 328I на площі Міцкевича у центрі Львова з ознаками наркотичного сп’яніння (розширені зіниці очей, які не реагують на світло, почервоніння обличчя, тремтіння пальців рук), пише zaxid.net.

За інформацією патрульної поліції Львівщини, при поверхневому огляді у водійки було знайдено наперед заготовлену ємність із сечею, яку вона хотіла здати на аналіз, щоб уникнути відповідальності. Після того, як цю ємність забрали, вона відмовилась здати аналіз.
Під час розгляду справи Антоніна Чурікова  свою вину не визнала та заявила, що не вживає наркотиків.

Львівську лікарку оштрафували за їзду під наркотикамиЛьвівську лікарку оштрафували за їзду під наркотиками Фото: facebook.com/lvivpolice

Адвокат Чурікової клопотав про закриття справи через відсутність складу злочину та заявив, що його клієнтка не була під наркотиками, що підтверджується результатом дослідження медичної лабораторії «Діла», яке було проведено того ж дня. Він зазначив, що на момент доставлення його клієнтки у медзаклад для проведення огляду уже пройшло понад дві години.

Переглянувши відео з нагрудних камер патрульних, суддя встановила, що авто Антоніни Чурікової були зупинено о 08:25, через 15 хвилин у її авто виявили пакетик із білим порошком, а також поліцейські помітили у неї ознаки наркотичного сп’яніння. Їй запропонували пройти перевірку у лікаря-нарколога, але вона сказала, що хоче скористатись правовою допомогою.

Львівську лікарку оштрафували за їзду під наркотикамиЛьвівську лікарку оштрафували за їзду під наркотиками Фото: facebook.com/lvivpolice

На місце викликали слідчих, о 09:42 їй повторно запропонували пройти огляд і вона погодилась. Її було доставлено у медзаклад о 09:57. Тобто твердження адвоката, що на момент доставлення його клієнтки у медзаклад уже пройшло понад дві години, не відповідають дійсності.

У медзакладі жінці запропонували здати сечу на аналіз, але вона сказала, що не має такої фізіологічної потреби. Лікар-нарколог та поліцейські нагадали їй, що відмова здати аналіз прирівнюється до відмови пройти огляд.

Згідно з результатами медичної лабораторії «Діла» жінка була тверезою. Втім, суд вважає це недопустимим доказом, оскільки огляд на стан сп'яніння проводиться у лікаря нарколога, який видає спеціальний висновок. До того ж, дослідження у цій лабораторії було проведено о 20:22, тобто через 12 годин з моменту зупинки авто.

Суд визнав водійку винною і позбавив права керувати транспортними засобами протягом року та оштрафував її на 17 тисяч гривень за нетверезу їзду. На постанову ще може бути подана апеляція.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах