«Львівобленерго» оштрафували за несвоєчасну інформацію про відключення світла

«Львівобленерго» оштрафували за несвоєчасне інформування про відключення світла

«Львівобленерго» оштрафували за несвоєчасне інформування про відключення світла Фото: suspilne.media

Події
31 сiчня 2023 17:58

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала «Львівобленерго» на 85 тисяч гривень через несвоєчасне оновлення інформації на сайті про відключення світла. Сума штрафу становить.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

«Сьогодні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на основі проведеної раніше перевірки оштрафувала ПрАТ «Львівобленерго» на 85 тисяч гривень, як й інші обленерго, за нібито «несвоєчасне оновлення інформації на сайті компанії у розділі «Чому немає світла», а саме актуалізації інформації що 30 хв.». Інших порушень не виявлено», – повідомили у «Львівобленерго».

Комісія вказала на порушення пп. 6 п. 1 постанови від 26 березня 2022 року «Щодо захисту інформації, яка в умовах воєнного стану може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом, у тому числі щодо об’єктів критичної інфраструктури», а саме – розміщення оператором системи розподілу на сайті інформації про початок та закінчення перерви електропостачання споживачам із зазначенням населених пунктів, вулиць, будинків, корпусів та причин (планове, аварійне, застосування графіків обмеження споживачів) та актуалізації зазначеної інформації кожні 30 хвилин.

У підприємствінаголосило, що сторінка «Чому немає світла» існує на їхньому сайті від серпня 2016 року. А інформація там оновлюється постійно та автоматично з технічних програм.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах