Семимісячна дитина зі Львівщини кілька тижнів жила із деталькою конструктора в стравоході

На Львівщині семимісячний хлопчик кілька тижнів жив із деталькою конструктора у стравоході

На Львівщині семимісячний хлопчик кілька тижнів жив із деталькою конструктора у стравоході Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

Події
03 лютого 2023 13:03

На Львівщині семимісячний хлопчик кілька тижнів жив із деталькою конструктора Lego у стравоході. Дитину прооперували у львівській лікарні, коли навколо предмета вже утворювався рубець. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит», Юрчик із багатодітної сім’ї, він четверта дитина у мами Юлі з Львівщини. Ще, очевидно, перед новим роком старші діти складати конструктор Lego і не помітили, як маленький Юрчик одну із деталей випадково проковтнув.

«Грудне молока Юрчик їв добре, проблеми почалися, коли ми давали йому прикорм. Він почав блювати, хоча раніше такого не було. У нього діагностували запалення правої легені, але ми не знаємо, чи то деталька спровокувала запалення, чи це вже все трапилося під час запалення», - розповіла мама Юля.

16 січня батьки звернулися до «Охматдиту» саме зі скаргами, що у дитини підозра на пневмонію. Юрчику зробили КТ, яке показало розширення простору стравоходу і звуження в одному місці, залишкові запальні зміни після пневмонії верхньої частки правої легені тощо. Але на КТ не змогли побачити, що у стравоході є сторонній об’єкт.

Оскільки блювання дитини не припинялося, то наші лікарі-хірурги вирішили провести дитині фіброгастроскопію під час якої побачили, що у стравоході є певний сторонній предмет, який весь був у грануляційних зростах і формувався вже рубець, що свідчить про те, що предмет там знаходиться досить довго, близько трьох тижнів.

Відповідно дитині одразу провели оперативне втручання і ендоскопічно видалили сторонній предмет – детальку від конструктора.

Сьогодні дитина себе почуває дуже добре, усі симптоми минулися і мама з Юрчиком повернулися до звичного життя.

«У нас четверо дітей і кожного ми пильнуємо дуже добре, але таке сталося у нас вперше. Навіть уявити не могла, як така маленька дитинка могла проковтнути таку велику детальку. Дякуючи лікарям усе минулося», - додала мама Юля.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах