Неподалік Львова голова сільради привласнив земельні ділянки на 69 мільйонів гривень

Неподалік Львова голова сільради привласнив земельні ділянки на 69 мільйонів гривень

Неподалік Львова голова сільради привласнив земельні ділянки на 69 мільйонів гривень Фото: facebook.com/DSI.police.ukraine

Події
09 лютого 2023 17:07

Ексголову сільради на Львівщині та землевпорядників підозрюють у незаконному відчуженні земель Національної академії аграрних наук України. Земельні ділянки неподалік Львова передали у приватну власність понад 200 людям – родичам та близьким.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Понад 200 громадян, серед них – родичі та близькі підозрюваних, отримали у приватну власність землі неподалік Львова. Відтак держава зазнала збитків на 69 мільйонів гривень.

«До організації злочинної схеми причетний ексголова сільради, який наразі є депутатом райради, та двоє землевпорядників. З метою виведення земель із державної власності ділки під час розробки землеустрою щодо зміни меж села безпідставно збільшили його площу та включили туди ці землі. Дані землі знаходилися у постійному користуванні інституту», – повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Надалі вони поділили 22 га землі на менші частини та на підставі рішень сільської ради незаконно передали земельні ділянки неподалік Львова в приватну власність понад 200 громадянам. Землю отримали родичі та близькі учасників оборудки.

Внаслідок протиправної діяльності державі завдано понад 69 мільйонів гривень збитків.

На підставі зібраних доказів ексголові сільради та двоє землевпорядників повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
За клопотанням Львівської обласної прокуратури на земельні ділянки накладено арешт.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах