Польський волонтер на велосипеді привіз до Львова ліхтарики для школярів

Польський волонтер на велосипеді привіз до Львова ліхтарики для школярів

Польський волонтер на велосипеді привіз до Львова ліхтарики для школярів Фото: Меланія Волощак

Події
24 лютого 2023 12:06

Польський волонтер на велосипеді привіз до Львова ліхтарики для місцевих школярів. Аби доставити світло, волонтер пробув у дорозі 26 годин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Сьогодні, 23 лютого, польський волонтер Павел Адамєц привіз на велосипеді для дітей Львова 500 ліхтариків загальною вагою 25 кілограм та ще 2 кілограми батарейок в межах благодійної ініціативи «Світло для України». Аби доставити світло, волонтер пробув у дорозі 26 годин.

Метою велоподорожі Павела є підтримка акції зі збору ліхтариків та популяризація варшавської фундації «UNITERS» (United Volunteers), яка займається гуманітарною допомогою для України і працює з сотнями волонтерів по всьому світу.

Польський волонтер на велосипеді привіз до Львова ліхтарики для школярівПольський волонтер на велосипеді привіз до Львова ліхтарики для школярів Фото: Меланія Волощак

«Я лише можу уявити, що переживають діти, які сидять у темряві, ховаючись від жахів війни. З ліхтариком вони зможуть почитати книжку, піти в іншу кімнату чи просто побавитися. Один маленький ліхтарик - це одна усмішка дитини, яка зі світлом почуватиметься трохи безпечніше», - сказав Павел Адамєц.

Акцію зі збору ліхтариків започаткували ще наприкінці минулого року у Варшаві. Наразі зібрано 250 тисяч одиниць. Першу партію ліхтариків волонтер вже передав дітям Доннеччини. Партію для Львова сьогодні волонтер привіз самотужки.

Польський волонтер на велосипеді привіз до Львова ліхтарики для школярівПольський волонтер на велосипеді привіз до Львова ліхтарики для школярів Фото: Меланія Волощак

Збір ліхтариків для українських дітей в межах акції “Світло для України” триває досі. В планах мандрівника зібрати 4,5 мільйони ліхтариків, аби кожна дитина в Україні отримала своє світло.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах