На Львівщині водії рейсового автобуса намагалися вивевезти за кордон ухилянта

Водії рейсового автобуса намагалися вивевезти ухилянта через кордон на Львівщині

Водії рейсового автобуса намагалися вивевезти ухилянта через кордон на Львівщині Фото: dpsu.gov.ua

Події
27 лютого 2023 10:54

Через пункт пропуску на Львівщині водії рейсового автобуса намагалися вивевезти за кордон чоловіка призовного віку. Свої послуги вони «оцінили» у 2 тисячі польських злотих.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили у Державній прикордонній службі, до пункту пропуску «Грушів» на виїзд до Польщі прибув рейсовий автобус, який слідував до Праги. Під час заїзду для проходження контролю прикордонний наряд здійснив перевірку кількості осіб, які слідували через державний кордон, про що здійснив відмітку у контрольному талоні. Однак на паспортний контроль прибуло на дві особи менше.

Водії рейсового автобуса намагалися вивевезти ухилянта через кордон на ЛьвівщиніВодії рейсового автобуса намагалися вивевезти ухилянта через кордон на Львівщині Фото: dpsu.gov.ua

«Для незаконного трансферу один із водіїв заховався в автобусі у місці для відпочинку, а 41-річний чоловік мав видати себе за водія. На час проходження прикордонного контролю псевдоводій заховався у вбиральні та планував повернутися до автобуса після перевірки. Проте задум чоловіків не спрацював. Під час здійснення прикордонного контролю наряд виявив водія, який ховався в автобусі, а згодом і 41-річного чоловіка, який уникаючи контролю, хотів незаконно виїхати до Польщі», – йдеться в повідомленні.

Чоловіка не пропустили через кордон та притягнули до адміністративної відповідальності. Щодо перевізників оперативні співробітники Львівського прикордонного загону направили повідомлення до Нацполіції.

Водії рейсового автобуса намагалися вивевезти ухилянта через кордон на ЛьвівщиніВодії рейсового автобуса намагалися вивевезти ухилянта через кордон на Львівщині Фото: dpsu.gov.ua

Один із водіїв запропонував прикордонному наряду хабар у розмірі 500 доларів, на що отримав відмову. За цим фактом до правоохоронних органів також скеровано повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за ст. 369 ККУ «Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах