На Львівській митниці пропускали повні фури під виглядом порожніх

На Львівській митниці викрили схему ввезення в України техніки без сплати мита

На Львівській митниці викрили схему ввезення в України техніки без сплати мита Фото: facebook.com/dbr.gov.ua

Події
27 лютого 2023 13:06

На Львівській митниці викрили незаконну схему ввезення на територію України побутової техніки та інших товарів без сплати мита. Фури з товаром оформляли як порожні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили в Держбюро розслідувань, підозрюваною є державна інспекторка митного поста «Яворів» Львівської митниці, яка допомогла комерсантам уникнути сплати обов’язкових платежів до бюджету на понад 1 мільйон гривень. Фуру з товарами на суму 5 мільйонів гривень працівниця митниці оформила як порожню.

На Львівській митниці викрили схему ввезення в України техніки без сплати митаНа Львівській митниці викрили схему ввезення в України техніки без сплати мита Фото: facebook.com/dbr.gov.ua

«Посадовиця пропустила на територію України вантажівку, в якій були побутова техніка, шкіряні вироби, котли опалення, брендовий одяг та дитячі іграшки. Чиновниця приховала справжній вміст вантажу та оформила автомобіль як порожній. Через це до держбюджету не надійшло понад 1,1 млн грн митних платежів», – йдеться в повідомленні ДБР.

Інспекторці повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 ККУ). Винуватиці загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах