У Львові розпочали демонтаж церкви УПЦ МП

У Львові розпочали демонтаж церкви УПЦ МП.

У Львові розпочали демонтаж церкви УПЦ МП. Фото: city-adm.lviv.ua.

Події
06 квiтня 2023 10:20

У четвер, 6 квітня, у Сихівському районі Львова розпочала демонтаж дерев’яної церкви святого рівноапостольного князя Володимира Української православної церкви (УПЦ МП). Йдеться про будівлю на проспекті Червоної Калини, 89. Раніше релігійна громада проголосувала за перехід до ПЦУ, а міська рада передала земельну ділянку під самобудом під будівництво кафедрального собору.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Перед демонтажем провели інвентаризацію майна та склали відповідні описи в присутності свідків і під відеозапис. На прохання отця деревяні конструкції тимчасово будуть зберігатися на території одного із підприємств.

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козиицький опублікував відео демонтажу

Нагадаємо, що дерев’яний храм святого рівноапостольного князя Володимира на Сихові вже неодноразово намагалися демонтувати через сумнівну законність його зведення. Кілька разів у храмі виникали пожежі, які парафіяни та настоятель церкви називали підпалом. Через приналежність храму до Московського патріархату невідомі обклеювали стіни церкви портретами Сталіна та заливали двері і вікна церкви монтажною піною. В червні торік під покрівлею храму знову виникла пожежа.

У липні 2022 року віряни храму вирішили перейти до ПЦУ. Настоятель самовільного храму Володимир Кузьо назвав відповідне розпорядження голови ОВА «зловживанням владою».

У березні 2023 року депутати Львівської міської ради передали 0,89 га землі під самобудом релігійній громаді Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ для будівництва Свято-Преображенського кафедрального собору.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах