У Львівській громаді до 2033 року хочуть облаштувати ще 150 кілометрів велоінфраструктури

У Львівській громаді до 2033 року хочуть облаштувати ще 150 км велоінфраструктури

У Львівській громаді до 2033 року хочуть облаштувати ще 150 км велоінфраструктури Фото: city-adm.lviv.ua

Події
03 травня 2023 09:00
Автор: Юрій Богун

У Львівській громаді до 2033 року хочуть облаштувати ще не менше 150 км доріжок та смуг для велосипедистів.  Про це повідомила Львівська міська рада.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Це дозволить з’єднати між собою всі ділянки велосипедної мережі в межах міста. А також з’єднати з велосипедною інфраструктурою Львова щонайменше 7 населених пунктів Львівської МТГ. Керівник управління транспорту Львівської міської ради  Орест Олеськів  зауважив, що зараз у місті закінчують роботу над велосипедною концепцією Львова на 2024-2033 роки.

 Відповідно до її візії, велосипед у Львівській МТГ має бути привабливим транспортним засобом для переважної більшості жителів. Передбачається, що мінімум 15% мешканців громади регулярно користуватимуться велосипедом. Зараз цей показник складає 4% в холодну пору року та 8% - у теплий період.

Як зазначив Орест Олеськів, планується щороку облаштовувати в середньому 15 км велодоріжок. Першочергове завдання - з’єднати між собою вже наявну велосипедну мережу. Для цього необхідно облаштувати 33 ділянки загальною довжиною 16,11 км. Другий з пріоритетів - будівництво та облаштування 65 нових ключових ділянок веломережі, загальною довжиною понад 110 км.

Також в концепції передбачено і будівництво нової велосипедної мережі, загальною довжиною 118 км, та інших ділянок, довжиною майже 200 км.

Додамо, станом на зараз протяжність велосипедної мережі Львова складає 136 км. Першу велодоріжку у Львові збудували у 2011 році.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах