У Львові повністю знесуть третій поверх торгового центру

У Львові повністю знесуть третій поверх торгового центру.

У Львові повністю знесуть третій поверх торгового центру. Фото ілюстративне: tc-kub.com.ua.

Події
05 травня 2023 13:41

Суд зобов’язав забудовника демонтувати незаконно зведений поверх торгово-офісного центру. Як повідомили у Львівській міській раді, у справі про незаконне будівництво на вулиці Промисловій, 60 нарешті можна поставити остаточну крапку. Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав забудовника демонтувати третій поверх торгово-офісного центру. Читайте всі новини Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Йдеться про будівництво торгово-офісного центру, дозвіл на зведення якого підприємець отримав ще шість років тому. Відповідно до містобудівних умов та обмежень, це мала бути двоповерхова споруда. Натомість забудовник звів три повноцінні поверхи, які під час перевірки зафіксувала міська Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю.

У Львові повністю знесуть третій поверх торгового центру.У Львові повністю знесуть третій поверх торгового центру. Фото: city-adm.lviv.ua.

"Роки перевірок, судових слухань, штрафів для замовника і генпідрядника, приписи про усунення порушень та зупинення будівельних робіт так і не вплинули на забудовника. Крапку у справі поставив суд. Оскільки на час війни міська ДАБК обмежена у повноваженнях, зусилля об’єднали із обласною прокуратурою. Суд задоволив позовну заяву Галицької окружної прокуратури міста Львова в інтересах держави в особі Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю про приведення об’єкта у відповідність до містобудівних умов та обмежень", - йдеться у повідомленні міської ради. 

Відтак, забудовник має 10 днів, щоб демонтувати зайвий третій поверх. За заявою Галицької окружної прокуратури наприкінці квітня Шевченківський відділ держаної виконавчої служби у Львові відкрив виконавче провадження, яке зобов’язує привести об’єкт будівництва у відповідність до містобудівних умов та обмежень. Якщо підприємець цього не зробить добровільно, його чекають штрафи і кримінальна справа.



Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах