У Домівці врятованих тварин з’явився котобудиночок

У Домівці врятованих тварин з’явився котобудиночок

У Домівці врятованих тварин з’явився котобудиночок Фото: Вікіпедія

Події
02 червня 2023 12:51
Автор: Юрій Богун

У Домівці врятованих тварин у Львові з’явився будиночок для котів. Про це повідомили у Львівській міськраді. У трьох зонах можуть проживати водночас 60 котів. Зараз у притулку вже половина місць зайнята.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Збір на будівництво котобудиночка Домівка врятованих тварин оголосила ще восени 2022 року. Мета – створити місце, де зможуть знайти свій тимчасовий прихисток коти, евакуйовані з зони бойових дій. Але збір йшов повільно, а процес будівництва був надзвичайно складним та виснажливим, кажуть у Домівці. Завершити зведення будиночка для котів вдалося через 8 місяців.

У Домівці врятованих тварин з’явився котобудиночокУ Домівці врятованих тварин з’явився котобудиночок Фото: city-adm.lviv.ua

Котячий будиночок поділений на 3 зони. Перша – це карантин. Сюди потрапляють новоприбулі коти мінімум на 2 тижні, але термін може збільшуватись залежно від того, з якими проблемами тварина потрапила до притулку. Друга зона – кімната для кошенят, а третя – зона проживання котів, де є вигульний майданчик. Тут живуть коти, які пройшли карантин, оброблені від паразитів і готові їхати у нову домівку.

Зараз тут мешкають три десятки котів. 7 привезли з Донецька, 1 – з Бахмута, ще трьох волонтери везли зі сходу, а решта – з Львівської області. Загалом у притулку зараз 100 собак та 30 котів, які чекають на люблячих господарів.

У Домівці врятованих тварин є близько тисячі мешканців: це як свійські так і дикі тварини, більшість з них живуть у притулку постійно.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах