"Нова пошта" замість дрону надіслала військовим цеглу в заводській упаковці

"Нова пошта" замість дрона надіслала військовим цеглу в заводській коробці.

"Нова пошта" замість дрона надіслала військовим цеглу в заводській коробці. Фото: instagram.com/da.kornilova

Події
03 червня 2023 10:53

Компанія "Нова пошта" потрапила до скандалу через крадіжку дрона, відправленого українським військовослужбовцям. У заводській упаковці виявився зовсім не безпілотник, а цегла, що була монтажною піною.

Про те, що сталося, розповіла волонтер Дар'я Корнілова, яка збирала гроші для потреб ЗСУ. Військові з 92 окремої механізованої бригади запросили дрон DJI Mavic 3 Fly More Combo, який коштує близько 100-125 тисяч гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

27 квітня Дар'я разом із однодумцями у День Короля в Нідерландах взяли участь у ярмарку та 12 годин продавали деруни і млинці, щоб заробити гроші. У результаті вони змогли зібрати необхідну для покупки дрону суму - 2 629 євро.

Безпілотник вони отримали 11 травня, і друг Дар'ї одразу ж повіз його до України, до села Ланівці Тернопільської області, звідки 15 травня відправив поштою. Для цього він скористався послугами "Нової пошти".

24 травня військовослужбовець 92 ОМБР забрав посилку у відділенні "Нової пошти" №49, розташованому у Харкові, проте не оглядав її на місці. Коли ж одержувачі розпакували заводську коробку, то побачили замість очікуваного дрону дві цеглини, залиті монтажною піною. При цьому верх заводської плівки на коробці виявився зрізаним.

Ймовірно, співробітники "Нової пошти", які вкрали вміст, обрали таке "наповнення", щоб вага та об'єм посилки не здавалися підозрілими і не викликали запитання в отримувача у відділенні.

Дар'я написала, що оголошена вартість посилки становила 50 тисяч гривень, що більш ніж удвічі менше за реальну вартість дрону, через ліміт пошти. "Нова пошта" отримала скаргу та спочатку просто зафіксувала звернення.

Коли ж пост з'явився у соцмережах і про ситуацію дізналося більше людей, співробітники "Нової пошти" впродовж двох годин відшкодували реальну вартість – 105 160 гривень. Також вони пообіцяли провести службове розслідування, аби знайти винних.

Військовослужбовці при цьому могли залишитися без потрібного дрону, тому Дар'я зібрала ще близько 20 тисяч гривень, додала їх до компенсованої суми і купила безпілотник в українському магазині.

Дівчина також сподівається, що вкрадений дрон зможуть знайти, тому написала у соцмережі його серійний номер: 1581F45TB231D00BE.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Daria Kornilova (@da.kornilova)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах