Двоє українських військових і лікарка шпигували на користь Росії на Яворівському полігоні

Двоє українських військових і лікарка шпигували на користь Росії на Яворівському полігоні

Двоє українських військових і лікарка шпигували на користь Росії на Яворівському полігоні Фото: СБУ

Події
08 червня 2023 11:37
Автор: Юрій Богун

СБУ Львівщини викрили агентурну ворожу мережу, яка шпигувала за Силами оборони на Яворівському полігоні. Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації. Читайте всі новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зрадниками виявились двоє українських військових та лікарка, які у складі різних підрозділів дислокувалися на території Яворівського військового полігону. За даними слідства, ще до початку повномасштабного вторгнення Росії двох укрїанців залучив до співпраці кадровий співробітник російської воєнної розвідки. А вже після 24 лютого 2022 року вони збирали інформацію, яка цікавила розвідку країни-агресора. Кожен із них мав свою «лінію» розвідувально-підривної діяльності проти України. Для зв’язку використовували месенджери.

"Військова контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію на Львівщині. Під час комплексних заходів нейтралізували агентурну мережу головного управління генштабу Збройних сил Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що один із фігурантів регулярно передавав агресору локації окремих підрозділів українських захисників на території полігону. Крім цього, зловмисник намагався збирати відомості про результати міжнародного військового співробітництва Сил оборони.

СБУ викрила російського агента під час виконання ним ворожого розвідзавдання.

Ще одна учасниця агентури ГРУ намагалася передати своєму «куратору» відомості про візити військово-політичного керівництва України до одного з медзакладів у регіоні.

Інший ворожий поплічник – посадовець навчального підрозділу українських військ. Він «зливав» воєнній розвідці рф інформацію про розгортання бойових частин Сил оборони та локації військової техніки.

"Слідчі Служби безпеки вже повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розміщення Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану)", - повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації. 

Наразі всіх учасників агентурної групи викрито. Тривають слідчі дії для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України. Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах