Скандал: директорку і головного лікаря ЛКП "Лев" звільнили

Скандал: директорку і головного лікаря ЛКП "Лев" звільнили.

Скандал: директорку і головного лікаря ЛКП "Лев" звільнили. Фото: city-adm.lviv.ua

Події
14 червня 2023 14:01

Львівська міськрада звільнила в. о. керівниці ЛКП «Лев» Олену Іващенко та головного лікаря закладу Ярослава Муху. За результатами службової перевірки їх визнали причетними до евтаназії двох здорових собак на території підприємства. Мерія оголосила конкурс на нового директора.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко, перевірка підтвердила, що причин евтанувати здорових тварин не було, тому комісія виявила зловживання повноваженнями керівниці та головного лікаря підприємства. Через порушення їх звільнили.

«Весь процес вибору буде максимально публічний. Запрошую потенційних учасників до участі», – повідомив Андрій Москаленко.

Поліція розслідує евтаназію двох собак у косунальному підприємстві «Лев» у Львові.Поліція розслідує евтаназію двох собак у косунальному підприємстві «Лев» у Львові. Фото: Юлія Радлінська

Заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк зазначила, що директорка не проконтролювала роботу ветклініки, що не зібрала консиліум лікарів для встановлення підстави для евтаназії тварин.

«Головний лікар мав ініціювати зібрання цього консиліуму, на якому мали розглянути пояснення кінолога про те, як себе ведуть тварини, і лише після того, коли є висновок консиліуму, можна було б робити евтаназію. Але цього не було зроблено, тому тут є грубе порушення також головного лікаря ЛКП "Лев"», – розповіла Ірина Маруняк. 

Після того, як оберуть нового керівника, місто проведе аудит роботи комунального притулку, а також оголосить нові вакансії. Для відбору кандидатів створять спеціальну експертну раду.

Нагадаємо, 4 червня львівські зоозахисники повідомили, що в комунальному притулку для тварин ЛКП «Лев» евтанували двох здорових собак – Мавана і Хʼю. Їхні тіла, загорнуті в чорні пакети, знайшли у морозильній камері на території ЛКП. Керівництво підприємства досі не прокоментувало ситуацію з вбитими тваринами, тому не відомо, як саме їх убили і чому. Через жорстоке поводження з тваринами львівська поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 299 ККУ.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах