Масове отруєння у Львові: стало відомо, які страви вклали у лікарняні ліжка 28 людей

Масове отруєння у Львові: стало відомо, які страви вклали у лікарняні ліжка 28 людей.

Масове отруєння у Львові: стало відомо, які страви вклали у лікарняні ліжка 28 людей. Фото: shuba.life

Події
21 червня 2023 10:05

Спеціалісти Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України і Держпродспоживслужби у Львівській області завершили епідрозслідування спалахів гострих кишкових інфекцій у двох львівських кафе, які ніяк не пов’язані між собою. У них отруїлося 28 відвідувачів, серед яких п'ятеро дітей. Пацієнти, що потрапили до лікарні , харчувалися у кафе «CACAO» на проспекті Червоної Калини і у кафе «Анхор» на вулиці Земельній, 23. Про це повідомила завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Ірина Куліш.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У першому закладі громадського харчування отруїлося семеро відвідувачів, з них одна дитина. За результатами епідеміологічного розслідування всі хворі споживали круасан з куркою, що і стало причиною їхнього захворювання.

«За результатами обстеження персоналу у першому закладі у трьох працівників виявили патогенний стафілокок, за результатами дослідження відібраних харчових продуктів – у 14% виявили умовно-патогенну флору і за результатами дослідження змивів – у 30% виявлено відхилення, що свідчить про порушення санітарних правил на об’єкті, порушення потоковості та технології приготування страв», – розповіла Ірина Куліш. 

У другому закладі громадського харчування отруїлася 21 особа, з них четверо дітей. 

За словами Ірини Куліш, ймовірною причиною отруєння був салат «Цезар», який споживали 95% хворих. За результатами обстеження персоналу в одного працівника виявлено патогенний стафілокок, у 70% досліджених продуктів харчування – умовно-патогенну флору і у 30% змивів виявлено відхилення, що також свідчить про порушення санітарних правил.

Нагадаємо, що вівторок, 13 червня, до Львівської обласної інфекційної лікарні з попередніми діагнозами «гостра кишкова інфекція» та «бактеріальна кишкова інфекція» госпіталізовано 15 осіб, серед них двоє дітей. Станом на 14 червня кількість зросла до 21, а 15 червня – до 25.  

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах