Суд визнав винним прокурора в ДТП у Львові, в якій він звинуватив іншого водія

Суд визнав винним прокурора в ДТП у Львові, в якій він звинуватив іншого водія.

Суд визнав винним прокурора в ДТП у Львові, в якій він звинуватив іншого водія. Фото: lv.npu.gov.ua

Події
27 червня 2023 11:15

Шевченківський районний суд Львова визнав начальника Кам’янка-Бузького відділу Жовківської окружної прокуратури Юрія Клака винним у вчиненні ДТП у Львові. Вину в цій аварії прокурор заперечував і звинувачував іншого водія – львівського айтівця Володимира Зигмунда. Свою правоту прокурор доводив в суді, не зважаючи на те, що момент порушення ним ПДР був зафіксований на відео з камер спостереження.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За матеріалами справи, ДТП сталася увечері 27 квітня на вул. Назарука,1 у Львові, де Юрій Клак на автомобілі Volvo XC90, паркуючись, заднім ходом в’їхав у Škoda Superb, за кермом якої був львівський айтівець Володимир Зигмунд, пише Zaxid.net.

У судовому засіданні Юрій Клак свою вину заперечив. Він заявив, що мав намір припаркуватися біля будинку і в цей час в нього в’їхав інший автомобіль.

Суд взяв до уваги відеозапис з камер спостереження будинку, на якому чітко видно, що ДТП вчинив автомобіль Volvo XC90 Юрія Клака, рухаючись заднім ходом. «Як вбачається з відеозапису камери відеоспостереження розташованого на будинку вул. Назарука,1 автомобіль марки Skoda Superb був у нерухомому стані, в тому числі коли автомобіль марки Volvo XC90 6 рухався заднім ходом та здійснив зіткнення», – сказано у постанові суду.

Суд визнав винним Юрія Клака у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів (ст. 124 КУпАП). Прокурор має сплатити штраф 850 грн у дохід держави, а також 536 грн судового збору.

Нагадаємо, прокурор Юрій Клак вчинив ДТП і звинуватив у тому іншого водія – айтівця Володимира Зигмунда. Одразу після ДТП прокурор вийшов з авто та почав спілкуватися на підвищених тонах, від мирного врегулювання ситуації за допомогою європротоколу він відмовився. Володимир Зигмунд вирішив надати розголосу цій ситуації, адже переконаний, що така поведінка прокурора неприпустима.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах