Мешканцям зруйнованих ракетою будинків у Львові виплачуватимуть щомісячну допомогу

Мешканцям зруйнованих ракетою будинків у Львові виплачуватимуть щомісячну допомогу.

Мешканцям зруйнованих ракетою будинків у Львові виплачуватимуть щомісячну допомогу. Фото: t.me/stranaua.

Події
14 липня 2023 11:37

У п’ятницю, 14 липня, виконком Львівської міськради ухвалив порядок надання матеріальної допомоги на тимчасову оренду житла мешканцям чотирьох будинків на вулиці Стрийській, що постраждали унаслідок ракетної атаки росіян по Львову вночі 6 липня. Мешканці зруйнованих будинків отримають щомісячну допомогу. Кошти передбачені на оренду житла, але їх зможуть отримати і ті, хто вирішать залишитись в гуртожитках чи модульному містечку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Розмір компенсації, яка виплачуватиметься щомісяця, допоки триватиме відновлення будинків і люди не можуть повернутися в свої помешкання, залежить від квартири, в якій жили постраждалі. За однокімнатну квартиру виплачуватимуть 10 тисяч гривень, двокімнатну – 12 тисяч, трикімнатну – 15 тисяч. Виплату зможуть отримати і ті, хто орендував квартиру в будинках на Стрийській, 62, 64, 66, 68.

«Сума щомісячних витрат на виплату матеріальної допомоги встановлюється відповідно до цінової довідки Львівської торгово-промислової палати», – ідеться в рішенні виконкому.

Нагадаємо, у ніч на 6 липня Росія атакувала Львів ракетами типу «Калібр». Більшість збили сили ППО, однак було і попадання в багатоквартирний житловий будинок на вулиці Стрийській. Унаслідок удару загинули 10 людей. Ще понад 40 – травмовані. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах