У Львові судили вуличного музиканта з Одеси, який виконував російський рок у центрі міста

У Львові судили вуличного музиканта з Одеси, який виконував російський рок у центрі міста.

У Львові судили вуличного музиканта з Одеси, який виконував російський рок у центрі міста. Фото: trueua.info

Події
31 липня 2023 09:07

У Львові судили за дрібне хуліганство неповнолітнього одесита Олександра І., який виконував пісню російського музиканта Віктора Цоя. Скандал виник на вулиці Саксаганського у червні. Про це повідомила народна депутатка Наталія Піпа, яка й звернулася за фактом адмінпорушення в поліцію, пише Zaxid.net.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як йдеться у матеріалах справи, 2 червня на Саксаганського, 20 у Львові вуличний музикант із Одеси Олександр І. виконував пісню російського рок-музиканта Віктора Цоя. Цей інцидент відреагувала нардепка Наталія Піпа, яка проходила повз. На її прохання припинити співати мовою окупанта музикант відреагував агресивно й спілкувався російською мовою, тож депутатка викликала поліцію і написала заяву. Правоохоронці склали адмінпротокол про дрібне хуліганство.

4 червня неповнолітній музикант опублікував відео, у якому вибачився за ненормативну лексику.

Справу розглядав Галицький райсуд. Олександр І. неодноразово на судові засідання не з’являвся. Адвокат Наталії Піпи просив звільнити хлопця від відповідальності, оскільки він неповнолітній і його виховуєлише мама, що має інвалідність.

Враховуючи обставини справи, 27 липня суддя Віталій Стрельбицький визнав Олександра І. винним у дрібному хуліганстві та обмежився попередженням. Цю постанову можна оскаржити в апеляційному суді. 

Нагадаємо, 19 червня 2022 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора» (№7273-д), яким заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах