На Львівщині судили військового, який продавав боєприпаси

На Львівщині судили військового, який продавав боєприпаси.

На Львівщині судили військового, який продавав боєприпаси. Фото: visitukraine.today

Події
22 серпня 2023 09:08

Яворівський районний суд Львівщини виніс вирок військовому за незаконний продаж боєприпасів. Сержант уклав угоду про визнання винуватості з прокурором і його звільнили від відбування тюремного ув’язнення, призначивши дворічний умовний термін.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як вказано у вироку суду, який винесли у серпні 2023 року, сержант увійшов до складну злочинної групи з незаконного продажу боєприпасів і вибухових речовин. Військовий перебував на посаді начальника пункту бойового постачання під час проведення навчальних стрільб на території одного з полігонів і на початку 2023 року передав своїм спільникам понад 800 патронів для автоматів та кулеметів системи Калашникова, карабінів СКС. У вироку вказано, що організатор схеми на початку лютого продав цю оптову партію патронів за 17 тисяч гривень, які учасники схеми поділили між собою, пише Zaxid.net.

Після цього військовослужбовець ще двічі передавав своїм спільникам загалом більше 2 тисяч патронів, які його спільники потім продали загалом за 48 тисяч гривень. Під час проведення обшуку в помешканні військового правоохоронці виявили ще близько 1700 патронів. У матеріалах справи вказано, що військовий «придбав патрони у невстановленому місці». 

Дії обвинуваченого кваліфіковані правоохоронцями, як незаконне носіння, зберігання, передача боєприпасів і вибухових речовин з метою збуту та їх збут без передбаченого законом дозволу.

Військовий визнав свою провину та уклав угоду про визнання винуватості з прокурором. Справу розглянув суддя Юрій Колтун, який визнав обвинуваченого винним у незаконному поводженні з зброєю та боєприпасами, призначивши йому п’ять років тюрми, однак звільнив від відбування покарання з дворічним іспитовим терміном.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах