У Львівській області хворий на сказ борсук вкусив чоловіка

У Львівській області хворий на сказ борсук вкусив чоловіка

У Львівській області хворий на сказ борсук вкусив чоловіка Фото: zvidusil.in.ua

Події
18 серпня 2023 09:04
Автор: Юрій Богун

У Львівській області хворий на сказ борсук вкусив чоловіка. Про це повідомили у Дрогобицькій районній військовій адміністрації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

10 серпня мешканець села Брониця Дрогобицької громади впіймав в полі борсука та відвіз його в село Новошичі. Там власник одного із домогосподарств розмістив його у вольєрі, під час намагання обробити тварину проти паразитним препаратом, остання вкусила сина власника, а самого власника подряпала.

Через день тварина загинула. Після проведення відповідної експертизи у Пустомитівській міжрайонній державній лабораторії Держпродспоживслужби у борсука підтвердили захворювання сказом.

З цього приводу у четвер, 17 серпня, у Дрогобицькій районній військовій адміністрації відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

Рішенням комісії у селі Новошичі та його 5-ти кілометровій зоні: села Брониця, Бистриця, Долішній Лужок встановлено карантинні обмеження терміном на два місяці через виявлення сказу у борсука. Двоє постраждалих чоловіків проходять вакцинацію для запобігання ймовірному захворюванню.

У п’ятницю, 18 серпня, у селі Новошичі проводитимуть вакцинацію домашніх тварин. Наразі ветеринарна служба проводить обходи прилеглої території та сусідів.

Перший заступник начальника Дрогобицької РВА Роман Шлярп наголосив на тому,що органи місцевого самоврядування повинні неухильно забезпечувати виконання комплексного плану заходів щодо ліквідації вогнища сказу у селі Новошичі та прилеглих територіях, в протилежному випадку ситуація може лише погіршитися.

Карантинні обмеження у селі Новошичі та його 5-ти кілометровій зоні можуть бути зняті з 16 жовтня за умови відсутності нових випадків захворювання тварин сказом.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах