У Львівській області триває збір врожаю овочів

У Львівській області триває збір врожаю овочів

У Львівській області триває збір врожаю овочів Фото: vidomosti.ua

Події
01 вересня 2023 12:11
Автор: Юрій Богун

Львівська область зібрала врожай овочів з 40% виробничих площ. Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Станом на кінець серпня господарства усіх категорій вже зібрали понад 228 тис. тонн овочевих культур з площі 17,3 тис. га.

На Львівщину припадає близько 11,5% від валового виробництва овочевих культур в Україні. Понад 95% виробництва овочів  в області сконцентроване в руках господарств населення. Площі посіву овочевих культур відкритого ґрунту в області у поточному році по всіх категоріях господарств складають 43,5 тис. га, збільшені на 1% до минулого року.

У промисловому виробництві під овочами задіяно 2 тис. га, площі збільшені на 17,6%. Зокрема, в порівнянні з попереднім роком сільськогосподарські виробники збільшили площі під  цибулею – на 20 %, капустою всіх видів - на 20,5%, морквою - на 23,3%, буряком – на 9,4%.                

Промисловим вирощуванням овочевих культур в області займається понад 55 сільськогосподарських підприємств, і половина з них у 2023 році стали учасниками програми відшкодування вартості високорепродукційного сертифікованого насіння. Фінансову підтримку в сумі 1,124 тис. грн. отримали 29 суб’єктів підприємництва, які придбали сертифіковане насіння овочів на суму понад 3,6 млн. грн та висіяли його на площі понад 229 га.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах